Odbojkašice Uba (MN Press)
Odbojkašice Uba (MN Press)

Ljiljana Ranković povela Ub ka novom finalu: Nekada jednostavno treba imati i sreće

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 09:56

Izabranice Marijane Boričić braniće šampionski tron na koji su se popele prethodne sezone

Izgubile su odbojkašice Uba finale Superkupa, u Kupu su ispale u polufinalu, priču u Ligi šampiona završile u grupnoj fazi... Imale su problema sa povredama, menjale više igrača - pre svega na pozicijama dizača i korektora, ali izdržale su sve to i igraće drugu godinu za redom za šampionsku titulu.

U polufinalnoj seriji su sa 2:1 eliminisale Železničar, koji je ligaški deo završio na prvoj poziciji i sa najvećim mogućim ambicijama započeo plej-of. Poslednju utakmicu u Lajkovcu Ubljanke su pobedile posle pet uzbudljivih setova. Ta-brejk je završen rezultatom 22:20.

Izabrane vesti

"Očekivale smo težak meč na njihovom terenu. Ostaje žal za dva izgubljena seta, vodile smo 2:0 i mogle smo da završimo na laganiji način", rekla je kapiten Uba Ljiljana Ranković. "Lajkovčanke su pružile otpor i peti set je bio fenomenalan. Čestitam im na svemu što su uradili, stvarno su jedna sjajna ekipa sa mnogo mladih devojaka koje zaslužuju da budu u reprezentaciji. Nekad jednostavno treba imati sreće. Mi smo prošle u finale, što je i bio cilj od početka sezone".

Trener Marijana Boričić je verovala da, iako je njen tim izgubio prvi meč na startu polufinalne serije, predaja nije opcija i odustajanje od odbrane trona u finalu.

"Kada smo u majstorici vodile 2:0, očekivala sam da može da se produži i da vrate početnu postavu, sa kojom su igrali prethodna dva meča i veći deo sezone. Teško je bilo i za vođenje... Atmosfera je bila neviđena i teško je bilo igrati konstantno na visokom nivou. Devojke su bukvalno same sa sobom bile sve vreme, jer je buka bila nenormalna", rekla je trener Uba Marijana Boričić. "Mnogo mi je drago što smo uspeli, s obzirom da je cela sezona bila sa mnogo uspona i padova. Poslednjih 15 dana smo bez odmora, igramo na tri dana po pet setova... Čestitke devojkama još jednom, kao i ekipi Lajkovca, koja je pokazala talenat mladih igračica. Mi na kraju ipak malo iskusniji, taktičniji i verujem da smo zasluženo pobedili".

U finalu plej-ofa će igrai Ub i Crvena zvezda, a prva utakmica je na programu u nedelju na Ubu od 17 časova.

Železničar na kraju završava sezonu sa samo jednim trofejom u Superkupu. Izgubile su Lajkovčanke finale Kupa i to na domaćem terenu, a sada su se oprostile i od šampionskih ambicija u polufinalnoj seriji plej-ofa. Sigurno da su želele više.


tagovi

ŽOK UbŽOK Železničar LajkovacSuperliga Srbije u odbojciLjiljana Ranković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara